ΑΝ

ΠΡΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ “ΑΝ...”

Ξεκινώντας την παρουσίαση του δίσκου, θα ήθελα να κάνω σαφές σε όλους τους φίλους, πως πίσω από το έργο μας αυτό, δε βρίσκεται καμιά μεγάλη εταιρεία ή κάποιος μάνατζερ.

Είναι μόνο η μπάντα και οι αδερφικοί φίλοι που βοήθησαν σε όλα.

Σκέψεις, ιδέες, εμπειρίες, προβληματισμοί για το παρόν και το μέλλον μέσα σε μια σκληρή εποχή όπου κυρίως δοκιμάζεται η ανθρωπιά απέναντι στον κανιβαλισμό. Όλα είναι μέσα μας κι αναζητούν διέξοδο δημιουργίας, να επικοινωνήσουν με τον συνάνθρωπο, να μοιραστούν τον πόνο, την αγωνία αλλά και την ύψιστη τιμή ζωής του έρωτα. Της Αγάπης με πάθος. Γιατί άλλωστε αξίζει να ζεις;

Την αφορμή λοιπόν για έναν ακόμα δίσκο την είχαμε και την ευκαιρία, μας την έδωσε ο Μαυρίκος.

Όμως είχαμε την υποστήριξη από ανθρώπους που σέβονται τη δουλειά και τον κόπο μας. Είναι τα αδέλφια Βαφειάδη από το studio 133. Ο Άγγελος και ο Αλέξανδρος οι οποίοι είχανε την καλοσύνη να μας φιλοξενήσουν.

Όταν ολοκληρώσαμε τις συνθέσεις με τον Κωστή αναζητήσαμε τον ηχολήπτη. Θέλαμε εκείνον ο οποίος θα γνώριζε το έργο μας, θα το εκτιμούσε και θα μπορούσε να κατανοήσει τα δύσβατα μονοπάτια της νέας απόπειρας μας.

Παράλληλα αναζητούσαμε κιθαρίστα.

Προτείναμε στον Αδριανό Παπαμάρκου. Με ενθουσιασμό καλοδεχτήκαμε την επάνοδο ενός πολύ καλού φίλου.

Ξεκινήσαμε ηχογραφώντας τα τύμπανα. Πριν την ολοκλήρωση τους οι οικογενειακές του

υποχρεώσεις τον οδήγησαν στην Θεσσαλονίκη.

Έτσι προτείναμε στον Μιχάλη Σκαράκη. Την απίστευτη κατάθεση από καρδιάς του Μιχάλη που εργάστηκε ανιδιοτελώς, έβαλε ψυχή μεγάλη, ακούραστη κι ένιωθε να συμπάσχει, σαν να είχε την ανάγκη να είναι μέλος και μέρος του έργου.

Στην θέση του κιθαρίστα είχαμε την τύχη να έρθει στην σωστή ώρα και στιγμή ο Γιώργος Αποστολόπουλος.

Ανέλαβε ακούραστα, με ενθουσιασμό και επαγγελματισμό την ενορχήστρωση του έργου.

Ολοκληρώσαμε τις ηχογραφήσεις με τους Ρομίνα και Τόμυ. Δυο νέοι άνθρωποι, αλλά με συνείδηση κι επαγγελματισμό. Αλλά κι αγάπη στο δημιουργό και την αγωνία του.

Είχανε περάσει δυο χρόνια κιόλας.

Τώρα στις μίξεις να δούμε το αποτέλεσμα.

Την πρώτη πλευρά του βινυλίου ανοίγει ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Σ` ΑΓΑΠΩ.

Ξεσηκωτικό, ριφάτο και ρεφρενάτο κομμάτι, που σε βάζει σε συναυλιακή διάθεση. Δεν είναι όλα όπως φαίνονται σε αυτό το ταξίδι της αγάπης που πριν ξεκινήσει τελειώνει.

Δεύτερο έρχεται το ομώνυμο κομμάτι, «ΑΝ...».

Ο χρόνος κι η Αγάπη γιατρεύει κάθε ρατσιστικό φόβο στην καρδιά σαν εκείνη μάθει να συγχωρά τον εαυτό της. Αν είσαι ένα ουράνιο τόξο κι η θλίψη σαν μαύρη πεταλούδα έκλεψε τα χρώματά σου μη δειλιάσεις, μην πονάς, μην κατηγοράς τον διαφορετικό στον συνάνθρωπο σου αλλά κράτησε ψηλά τα ιδανικά σου. Μουσικά παίρνουμε γεύση για το τι θα ακολουθήσει. Το μοναδικό τραγούδι όπου οι στίχοι κόλλησαν άψογα σε μουσική που προϋπήρχε.

Τρίτο είναι η ΠΙΚΡΑ.

Χορευτική διάθεση μέσα στο σαββατιάτικο club. Μόνο που μερικοί όπου κι αν πάνε δε διασκεδάζουν. Ίσως να υπάρχει λόγος. Μήπως κι εσύ νιώθεις έτσι ανάμεσα σε χιλιάδες ντεσιμπέλ καταναγκαστικής, ψυχότροπης μουσικής; Πάντως οι πρώτοι ακουστές προέβλεψαν ότι αυτό το κομμάτι θα είναι το ξεχωριστό του δίσκου και τους οφείλω μια αναφορά. Γιατί ρώτησα; Κι η απάντησή τους ήταν “είναι ένα ιδιαίτερο και ανατρεπτικό κομμάτι, έκπληξη!”

Τέταρτο ο ΤΡΑΝΟΣ ΘΕΟΣ.

Πάμε ένα ταξίδι σε 5 ηπείρους, με αναφορές σε προσωπικότητες και ιστορικά γεγονότα. Όμως υπάρχει μια φωτιά μέσα μας που δεν λέει να σβήσει και θα καίει τα σωθικά μας μέχρι να κατακάψει κάθε ίχνος του φασισμού σε κάθε γωνία της γης.

Το τελευταίο κομμάτι της α΄πλευράς είναι το ΚΡΙΝΑΣΤΕΡΙΩΝ ΤΟ ΦΩΣ.

Ερωτική, εκρηκτική μπαλάντα. Μας ταξιδεύει στα 3 πελάγη της καρδιάς μας. Ποιος δεν έχει ζήσει ή φανταστεί απίστευτες καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά του Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στο Ιόνιο; Είναι ένα αφιέρωμα στα παιδικά, εφηβικά χρόνια μας όπου με έναν υπνόσακο, την μηχανή μας γυρνούσαμε τον κόσμο κάτω από τα αστέρια, αλμυρίκια, τα ξωκλήσια, τα φιλιά, τις φωτιές, τις κιθάρες στην αμμουδιά... σε μια πατρίδα που δεν μας θέλει, που τρώει τα παιδιά της και τα όνειρά μας.

Η δεύτερη πλευρά ανοίγει με το 12 λεπτών και 54 δευτερολέπτων κομμάτι ΣΤΙΓΜΕΣ. Νομίζεις πως όλα γίνονται για το χρήμα; Κάνεις λάθος. Όλα γίνονται για να πάρουν το χρόνο σου. Ότι πιο πολύτιμο έχεις σε αυτή τη ζωή...για να παρατείνουν τη δική τους.

Για την συνέχεια, το γνωστό πια «Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΝΤΕΣ» το οποίο είδατε και ακούσατε σε video clip. Είχα την χαρά να συνεργαστώ με έναν εξαιρετικό φίλο, τον Θάνο Κουτελιέρη. Ένα βράδυ πίνοντας μπύρες στο δωμάτιο του το συνθέσαμε.

Το επόμενο στη σειρά είναι το ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ. Οι πανκ επιρροές μας βοηθούν να μιλήσουμε με έναν άλλο τρόπο για τον φασισμό. Είναι καλή η τεχνολογία αλλά υπάρχει και η κακή χρήση.

Το δίσκο κλείνει ένα αυτοβιογραφικό τραγούδι. ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ. Είναι η αλήθεια μου.

Σαν είδαμε πως έχουμε μαζέψει καλό υλικό για δίσκο αποφασίσαμε πως έπρεπε να το μοιραστούμε μαζί σας. Αποφασίσαμε να το κάνουμε σε βινύλιο. Ένα δώρο που αξίζουν οι μοναδικοί φίλοι μας. Το cd ένθετο είναι ένα δώρο που αξίζουν οι μοναδικοί φίλοι μας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον ΦΡΑΝΚ από panx romana που μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία του από το δικό τους δίσκο κι αυτό μας βοήθησε να τον κρατάμε τώρα στα χέρια μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για:

Το εξαιρετικό αποτέλεσμα στο mastering το οποίο οφείλουμε στον Νάσο Νομικό.

Την επιμέλεια του εξωφύλλου, το artwork και την εκλεκτή συνεργασία την Παναγιώτα Παρασκευά.

Εκείνον που δεν πρόκειται να ξεχρεώσουμε Ποτέ είναι τον ποιητή Νικόλα Βαλεοντή με την μεγάλη καρδιά. Κι αυτό γιατί είναι ανεκτίμητη η φιλία του και η προσφορά του. Δεν ανταλλάσσεται με τα πλούτη του σύμπαντος.

Ο αριθμός των βινυλίων και των ένθετων cd είναι περιορισμένος. Θα επιθυμούσαμε να πάνε στα χέρια όσων ειλικρινά έχουν την ιστορία της μπάντας χαραγμένη στην καρδιά τους όπως κι όλοι αυτοί καλά το ξέρουνε πως τους έχουμε κι εμείς 28 χρόνια τώρα βάλει μέσα στη δική μας.

Καλή ακρόαση και καλή αντάμωση αδέρφια!

ΥΓ 1. (το κείμενο γράφτηκε με την βοήθεια του Κώστα Μπουραζάνη)

ΥΓ 2. Ακούγοντας για πρώτη φορά στο σύνολό του το έργο μετά τις μίξεις αναπολούσα ψύχραιμα κι απλά πως πέρασαν 56 χρόνια από τη ζωή μου, με 7 δίσκους, βιβλία συναυλίες κλπ. Τι να περιμένω έλεγα πια; Δεν είμαι πιτσιρικάς να πιστεύω σε θαύματα. Μέχρι που έφτασε η ώρα να ακούσω το πρώτο ρεφρέν του ΤΡΑΝΟΣ ΘΕΟΣ...έβαλα τα κλάματα τώρα στα γεράματα. Μου έχει συμβεί τέτοια συγκίνηση από τον πρώτο δίσκο, το πρώτο βιβλίο, στη γέννηση του παιδιού μου.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!


Μπορείτε να κατεβάσετε το Αν σε mp3 από αυτό το σύνδεσμο.

 
Loading...